09:24امروز : سه شنبه 13 آذر 1403

تاریخ : چهارشنبه 17 مرداد 1397
کد 59

مقابله با «کودک همسری» با ایجاد امکانات برای تحصیل دختران روستایی

مدیرکل بهزیستی آذربایجان‌شرقی با بیان این‌که معضل کودک همسری بیشتر در روستاها و غالبا بدلیل عدم امکان و اجازه‌ی ادامه تحصیل به وجود می‌آید، گفت: با فراهم کردن امکانات ادامه تحصیل و حمایت از تحصیل این دست دختران، می‌توان تا حد بسیار زیادی از معضل کودک همسری در روستاها پیشگیری کرد.
مدیرکل بهزیستی آذربایجان‌شرقی با بیان این‌که معضل کودک همسری بیشتر در روستاها و غالبا بدلیل عدم امکان و اجازه‌ی ادامه تحصیل به وجود می‌آید، گفت: با فراهم کردن امکانات ادامه تحصیل و حمایت از تحصیل این دست دختران، می‌توان تا حد بسیار زیادی از معضل کودک همسری در روستاها پیشگیری کرد.
 
به گزارش ایسنا، منطقه آذربایجان‌شرقی، محسن ارشدزاده در کارگروه تخصصی امور بانوان و خانواده با ارائه‌ی گزارشی از مهم‌ترین چالش‌های موجود در رابطه با آسیب‌های اجتماعی در حوزه‌ی زنان استان، اظهار کرد: 9.5 درصد از جمعیت زنان استان را زنان سرپرست خانوار (زنان مطلقه و زنانی که همسرشان فوت شده) تشکیل می‌دهند که شامل ۱۸۲ هزار و ۴۲۳ زن سرپرست خانوار است.
 
وی با تاکید بر برنامه‌ریزی در راستای توانمندسازی بانوان اظهار کرد: آمار ازدواج زودهنگام(کودک همسری) در استان بالا بوده و طبق آماری که در سال ۹۶ از سوی معاونت فرهنگی امور جوانان اداره کل ورزش و جوانان استان، ۳۹۴۴ نفر بوده و این آسیب بیشتر در روستاها وجود دارد.
 
وی در این رابطه به عدم تاثیرکامل "ممنوعیت ازدواج تا سن قانونی" نیز اشاره کرد و گفت: این قانون فقط از ثبت رسمی و قانونی ازدواج ممانعت کرده و از لحاظ شرعی می‌توانند نسبت به جاری کردن عقد اقدام کنند.
 
وی با اشاره به آمار منتشر شده از سوی اداره کل ثبت احوال استان در سال ۹۶، گفت: ۸۸۴۷ طلاق در استان ثبت شده که از این تعداد ۷۴۲۴ برای پیشگیری از طلاق به بهزیستی ارجاع داده شدند که ۲۱ درصدشان منجر به سازش شده است.
 
مدیرکل بهزیستی استان با بیان این‌که اورژانس اجتماعی در تمامی شهرستان‌های بالای 50 هزار نفر استان(۱۶ شهرستان) راه‌اندازی شده است، متذکر شد: اگر شهرستان زیر 50 هزار نفر نیز واقعاً در این رابطه نیاز داشته باشد، می‌توانیم نسبت به راه‌‌اندازی اورژانس اجتماعی اقدام کنیم.
 
وی با اشاره به وضعیت "خشونت علیه زنان" در استان نیز گفت: طی سال گذشته، ۵۰۰ مورد در رابطه با "خشونت علیه زنان" مراجعه کننده داشتیم که اقدامات مداخله‌ای توسط بهزیستی انجام شده و برای توانمندسازی ۲۳۰ مورد نیز کمک‌رسانی شد.
 
وی با بیان این‌که در رابطه با خشونت علیه زنان ۲۵۰ مورد مراجعه طی سه ماه اول سال داشته‌ایم، یادآور شد: ۱۵۰۰ زنان درگیر با مواد مخدر داریم که ۷۴۰ نفرشان در مراکز کاهش آسیب بهزیستی استان خدمات دریافت می‌کنند.
 
ارشدزاده در پایان گفت: خواستاریم تا قوانینی در رابطه با حمایت از دختران بزرگسالی که پدرشان در قید حیات است، حمایت از خانواده‌های دارای فرزند چندقلو، تشکیل صندوق بیمه مکمل زنان سرپرست خانوار، حمایت از زنان سرپرست خانوار در دوره سالمندی، اجرایی شدن پوشش بیمه‌ای زنان سالمند و معلول و... تصویب شود.
  • نوشته شده
  • در چهارشنبه 17 مرداد 1397
  • ساعت 12
  • توسط خانم لیوارجانی
  • ویرایش شده
  • در ***
  • ساعت --
  • توسط
نظرات شما
captcha refresh